neděle 21. ledna 2018

RECENZE: Kreativní zápisník


Pokud rádi čtete příběhy, určitě jste si už alespoň jednou pohrávali s myšlenkou, že byste nepsali svůj. Rádi byste měnili osudy svých hlavních hrdinů a vymýšleli pro ně různorodé překážky a obtíže. Jenže potom, když se konečně odhodláte sednout k Wordu a něco ze sebe dostat, zjistíte, že vám chybí nápad. A právě proto existují knihy jako Kreativní zápisník.

René Nekuda přichází s titulem, ve kterém najdete nespočet úkolů a cvičení, která vám pomůžou objevit kreativní nápady nebo zlepší váš dosavadní psací styl. A věřte tomu, že některé stránky jsou opravdu vtipné a vyplňování vás bude opravdu bavit. Můžete si třeba vyzkoušet popsat žížalu, převyprávět konverzaci bez použití přímé řeči, popsat oblohu bez daných slov nebo sepsání vašeho největšího strachu.

Mně se nejvíce líbil nápad na vytvoření vlastního příběhu. Zalistujete, otevřete knihu na určité stránce a použijete místo, které je napsané na každém listu v levém dolním rohu. Zalistujete a dostanete postavu, která na vás už čeká vlevo nahoře a při posledním otočení na vás vpravo dole vykoukne první věta, kterou můžete své vyprávění odstartovat.

Opravdu oceňuji úsilí, které musel autor do knihy vložit. Přeci jen, přijít s tolika nápady musel být velký oříšek. Já sama si vyplňování naprosto užívám, hlavně tedy, když mám psací blok a netuším, jak ho překonat. Pokud tedy rádi píšete, je tato kniha to pravé pro vás.

Nebojte se ale, že je Kreativní zápisník určen pouze pro pisálky. Může posloužit úplně každému, kdo se zrovna nudí nebo se potřebuje odreagovat po dlouhém dnu ve škole či práci. Musím říct, že vyplňování opravdu funguje jako skvělá terapie.

Na autorových stránkách zde se můžete podívat, jaké úkoly na vás mohou v průběhu vyskočit. Já přikládám svůj ne tak podařený pokus o vytvoření zvláštních příchutí čokolády.

Celá kniha je navíc doplněna o vtipné ilustrace od Terezy Lukešové, které vás rozesmějí a zpříjemní vám den. Já tedy za sebe mohu Kreativní zápisník jen doporučit.


1 komentář:

Moc děkuju za každý komentář! Moc si jich vážím:)