čtvrtek 1. října 2015

RECENZE: Obyvatel (Francis Cottam)

Autor: Francis Cottam | Rok vydání: listopad 2013 | Nakladatelství: Galatea | Počet stran: 253
 
Mladá lékařka Juliet Devereauová, jejíž manželství se nečekaně ocitá v troskách, zoufale hledá přijatelné místo k bydlení v Brooklynu. Potřebuje získat zpět ztracenou životní rovnováhu a začít nový život. Nemůže uvěřit svému štěstí, když konečně najde krásný a prostorný byt s výhledem na Brooklynský most. Vše se zdá být naprosto ideální… až příliš ideální….
V průběhu několika týdnů ji záhadné události vedou k podezření, že v bytě není sama, a nemůže se zbavit pocitu, že ji někdo sleduje. Podivné zvuky, které ji v noci probouzí, silueta muže, stojící v jejím pokoji… Její obavy však nejsou dílem zjitřené fantazie, ohrožení je až příliš reálné a o to hrozivější. Juliet je proti své vůli zavlečena do děsivé hry na kočku a myš a neexistuje žádná jistota, zda z ní vyjde živá

   ~*~*~

Představte si, že se jednoho dne po únavné šichtě v práci vrátíte domů a při otevření dveří do ložnice vás manžel přivítá s blonďatou ženskou v posteli. Jaká by byla vaše reakce? Odpustili byste mu nebo se během pár minut sbalili a šli bydlet ke své nejlepší kamarádce? 
Juliet to jako doktorka na úrazovém nemá zrovna lehké. Stále je v jednom kole, zachraňuje životy a místy se nestačí ani divit, co za stvoření jí do ordinace přijde. Nicméně svou práci miluje a za nic na světě by se jí nevzdala.
Po pár dnech bydlení u své těhotné kamarádky a jejího manžela se rozhodne projet seznam bytů k pronájmu, odstěhovat se do Brooklynu a začít úplně od začátku. Avšak hledání vysněného domova chvíli trvá a hlavní hrdince pomalu začínají docházet nervy. Vše se zdá až neskutečné, když najde inzerát na byt s výhledem na Brooklynský most a se směšnou částkou za nájem. Po nastěhování však pociťuje, že v místnosti není sama. Kdo je ta tajemná silueta muže, která jí po nocích sleduje, vydává podivné zvuky a ruší ji při spaní?

Autorem této knihy je anglický spisovatel Francis Cottam, který se narodil v Lancashire a nyní žije se svou rodinou v Kingston upon Thames. Mezi jeho další knihy patří například "A Shadow On the Sun" nebo "Slapton Sands".


Juliet mi už od první kapitoly byla velmi sympatická. Líbilo se mi, že se dokázala rozhodovat sama za sebe a pevně uchopit život do svých rukou. Už od začátku jsem jí fandila a obdivovala jak její charakter, tak výdrž a cílevědomost. 

Ke knížce jsem přistupovala s nulovým očekáváním, jelikož to pro mě byla spíš sázka do loterie než nějaké promyšlené rozhodování po hodinách pročítání recenzí a názorů. Nakonec musím říct, že mě Obyvatel vážně mile překvapil a knihu jsem si užila od začátku až do konce. 

Autor píše velice čtivě, tudíž vám těch 253 stran uteče jako voda a vy se za pár hodin ocitnete na poslední stránce. Já osobně bych tam přidala pár strašidelnějších prvků, ale to ze mě mluví spíš ten nadšenec do hororů, kterého nevystraší zhola nic. 

Obyvatel je kniha o stalkingu, který překročil veškeré meze a vytvořil nezapomenutelný příběh plný skrytého tajemství, lásky a násilí. Nenechte se zmást, jelikož to, co v knize najdete se červené knihovně ani zdánlivě nepodobá. Čeká na vás spousta scén, při kterých budete mít mrazení po zádech se spoustou udivených otázek. 

Knížku bych doporučila všem čtenářům, ať už nadšence do romantiky, hororu či fantasy a sci-fi. Jedná se o skvěle napsaný příběh, který vás nenechá chladnými, a rozhodně se k němu budete rádi vracet. 



 Za poskytnutí recenzního e-booku mnohokrát děkuji KNIHCENTRUM.cz. Na knihu se můžete podívat zde.

6 komentářů:

  1. Výborná recenze :) O knížce slyším poprvé, ale docela mě zaujala :) Podívám se po ní :)

    OdpovědětVymazat
  2. O knížce slyším taky poprvé, ale nevypadá vůbec špatně :)
    HollyChicc

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze! Po knížce se musím podívat:)

    OdpovědětVymazat
  4. Och ta kniha vypadá nadějně. ^^ Díky moc za skvělý tip :)

    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. vyzerá to veľmi zaujímavo, takže určite prečítam ak na ňu niekde narazím alebo si ju stiahnem :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuju za každý komentář! Moc si jich vážím:)